Esperit de Montjuïc 2015: L'any del "Rècord Guinness" - Caracter Motor

Breaking

Webs Amigas

BANNER 728X90

jueves, 9 de abril de 2015

Esperit de Montjuïc 2015: L'any del "Rècord Guinness"


Avui a la presentació de la 5º edició de l’Esperit de Montjuïc a l’Hotel Primero Primera hem pogut conèixer les novetats d’enguany d’aquest revival, que cada cop agafa més força, a la vegada que gaudir de dos espectaculars bòlids de Fórmula 1. Aquí us presentem les novetats d’aquest any, “agafar-vós que venen corbes”.

El proper cap de setmana del 17 al 19 d’abril arriba la cinquena edició d’Esperit de Montjuïc, tot un esdeveniment històric, popular i ciutadà, que omplirà el Circuit de Barcelona-Catalunya de clàssics i molt més. Un salt màgic al passat, però amb l’actualitat del 2015, història i present. Esperit de Montjuïc compleix un lustre i deixa una petjada clara en l’activitat històrica europea, convertint-se en el revival més destacat del sud d’Europa.

Les principals estrelles del revival seran, els cotxes de Formula 1 intentant aconseguir un record Guinness amb més de 70 monoplaces de Formula 1 a la vegada en pista, i ho faran el divendres 17 a partir de la 13:00h. Un esdeveniment que cap aficionat al motor pot deixar escapar, hi si és en família, molt millor. A més, en una part de l’avinguda del pàdoc lluirà el preciós Lotus 72/5-Ford, amb els colors de John Player Special, amb el qual el belga Jacky Ickx va acabar 2n en el Gran Premi d’Espanya de Fórmula 1 de 1975, l’ultima que es va celebrar a la muntanya màgica de Barcelona.

El dissabte i el diumenge podrem gaudir d'una cursa de Fórmula 1 Històrica, de monoplaces mítics que van conduir grans pilots com són: Jackie Stewart, Emerson Fittipaldi, Nicky Lauda, James Junt, Mario Andretti… Aquests monoplaces vénen equipats amb motors Ford Cosworth DFV de 3.0 litres, així podreu escoltar com hauria de sonar un Fórmula 1 de veritat. A més a més com a novetat aquest any hi haurà una cursa amb els F1 Pre65, uns cotxes espectaculars quasi obres d’art.

A més aquest any tindrem un convidat molt especial l'expilot de Fórmula 1 de l’equip Toro Rosso, actualment pilot del Virgin Racing Formula E Team, Jaime Alguersuari, que participarà en les curses de l’X-Bow Battle, una altra novetat aquest any. Lluitarà al volant d’un espectacular KTM X-Bow de 241CV i tracció posterior, amb 28 participants de 10 països diferents. La primera de les dues curses tindrà lloc el dissabte 18 a les (14:50h) i la segona el diumenge 19 a primera hora a les (9:00h).

Sortint de pista en trobem al pàdoc, on aquest any trobarem un altre cop la marca SEAT amb el seu estand “SEAT i els Concept Car”. Una exposició excepcional que contemplarà una sèrie de vehicles concepte (Concept Car) que la firma ha creat en els últims anys i que en la seva major part ha presentat en diferents salons d’automòbil de tota Europa. Alguns d’aquests models són: SEAT Bolero, presentat a Ginebra l’any 1998; SEAT Fórmula, descapotable biplaça presentat a Ginebra 1999; SEAT IBL, una berlina esportiva amb línies del futur disseny, presentat el 2015, etc.

Aquest any, un dels actes més notoris, en la seva quarta edició serà l’especial Concurs d’elegància, “Art en moviment” amb la premissa “Hi ha gent que col·lecciona art, nosaltres el pilotem”. Un concurs d’elegància, que reuneix diferents joies de les millors col·leccions d’Europa. El jurat que decidirà la millor peça, i altres dins de diferents categories, estarà format per Alejandro Mesonero-Romanos, cap de disseny de SEAT; Jo Ramírez, coordinador de McLaren F1 entre 1984 i 2001; José Vicente Díez Monforte, presentador del programa de Discovery Max “House of Cars”; Jesús Bonilla, director de Motor Clásico; Jesús Pozo, creador i responsable d’Esperit de Montjuïc; i Oriol Vilanova, responsable de Gentlemen Drive Magazine.

Com l’any passar tornarà una exposició que va despertar gran interès els Cotxes de Tintín. També hi haurà un circ vintage amb l'homenatge als “pallassos de la tele” Gaby, Fofó, Miliki i Fofito , i el seu famós “¿Cómo están ustedes?”. Joves i no tan joves podran tornar a recordar i cantar les seves cançons. Per als més petits també hi haurà, autentiques atraccions d’època que tots recordem com Cavallets d’estil retrò, autos de doc… i alguns més moderns com karts i quads, inflables, jocs gegants, animacions, etcètera. A més com a novetat del pàdoc aquest any, un espai dedicats per als homes. Una barberia d’època gràcies a The Barber Guasch.


Així doncs, enguany i una vegada més esperem gaudir com uns nens petits de l’ambient que es respirarà al circuit de Catalunya, durant aquest revival tan esperat i que en aquesta 5º edició ens porta tantes novetats com són el record Guinness, la nova competició X-Bow Battle, Formula1 Pre-65 i GT Sports Club. 

Us hi esperem!





No hay comentarios:

Publicar un comentario